Start to blog! I have my reasons

Op mijn vorige post: ‘Een bloggroentje’ heb ik geschreven over welke onderwerpen ik het zal hebben in mijn blog. Maar eigenlijk één van de grote redenen waarom ik hieraan ben begonnen is voor mijzelf!

Een self knowledge-project.

Het leven heeft zoveel te bieden en ik ben niet bepaald de persoon die goed is in kiezen. Als je me in real life kent, weten jullie dat ik al zoveel beroepen wou doen.

16935468_1087635001364564_735545516_oZoals mijn goede vriendin mij heeft doen herinneren aan enkele voorbeelden. Ik wou een interieur architect worden of starten met een trendy pannenkoekenhuis. Hahaha… Ik had veel ideeën en sommige dingen heb ik gewoon een plaatsje gegeven. Het was dus eerder een droom. But never stop dreaming! Maar even serieus, ik wil echt wel  verder studeren, na ik mijn secundaire diploma heb kunnen bemachtigen!

Ik denk dat iedereen die mij in real life kent,wel kan geloven dat ik mijn volgende studiekeuze belangrijk vindt. En na verschillende brochures, site’s en forums te hebben gelezen. Heb ik uiteindelijk een afspraak gemaakt met het CLB. Ik wou wel iets doen met mijn creativiteit maar ook werkzekerheid hebben. Daarnaast vind ik het een zonden om niks te doen met mijn studie Retail Visual Merchandising. Mijn interesse en ervaring zorgde ervoor dat ik een andere keuze moest maken.

Een personality breakdown

16935737_1087630518031679_292190969_oCross media kwam in mijn gedachten maar na dat ik las dat je statistiek krijgt en toegepast wiskunde. Was dit voor mijn studieloopbaan geen optie meer. En dan mijn eerste keuze, dat was verpleegkunde. Ik wou dus sowieso iets doen voor de maatschappij en ik vond dit ook bij mijn karakter passen.  Zorgzaam, check! Voorkennis… nopes!

Toch wou ik mijn zoektocht niet opgeven dus ik zocht verder… Ik heb dan contact opgenomen met het CLB,  ik dacht dat dit een goede bron ging zijn. Maar uiteindelijk keken we enkel samen op een site: www.onderwijskiezer.be. Het heeft me wel geholpen maar ik kreeg niet het gevoel dat ik een stap verder stond uit mijn beslissing. Natuurlijk dit was maar de eerste afspraak, ik heb inmiddels een nieuwe afspraak ergens in maart. We zullen dan zien voor een correcte beoordeling.

Deze maand kreeg ik een evenement te horen over een beroepen beurs. Dit was dus mijn kans dacht ik. Ik heb al mijn vragen gesteld maar over een hele andere richting. Iets wat ik eerst niet zag zitten maar na dit een kans te geven… Ja hoor, ik ben terug van beslissing veranderd. Typical me… 

Dus na mijn hele inleiding… Waarom ben ik aan een blog begonnen? Ik wil kleuteronderwijs studeren. Ik zal dus een belang uitmaken voor de maatschappij. Ik wil hun exploratiedrang ondersteunen. Daarnaast ben ik graag creatief bezig en de vakken lijken me interessant.  Ik wil mijn Nederlands dus goed onder de knie krijgen en met behulp van deze blog, wil ik mijn Nederlands verbeteren en zo mijn ideeën delen met de rest van de wereld!


Vragen voor de lezers: 

  • Wist jij meteen wat je wou studeren?
  • Wat wil je gaan studeren?
  • Heb je ooit contact opgenomen met het CLB en hoe was jou ervaring?

Bedankt voor het lezen! Ik neem tips voor het verbeteren van de blog altijd aan.
Charlie G.

2 gedachtes over “Start to blog! I have my reasons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s